Parga

Oblast v okolí městečka Parga na západním pobřeží Řecka je celá tak trošku izolovaná od zbytku země. Naštěstí se ale již se pracuje na výstavbě nové dálnice. Ta propojí Pargu s pevninským Řeckem. Měla by tomuto místečku umožnit stát se oblíbenou turistickou destinací v Řecku. V region Parga je totiž možné se setkat s ne úplně typickou řeckou kulturou.

Koupající se turisté mají z oblasti Parga výhled na ostrov Paxos. A také jižní část ostrova Korfu. Při dobrém počasí lze dohlédnou dokonce až na ostrov Lefkada. Výhodou regionu Parga (nebo jinak též Epirské riviéry) je fakt, že vzhledem k blízkosti okolních ostrovů je možné se odtud pravidelně vypravovat na jednodenní poznávací výlety blízkých ostrovů. A večer se zase vracet na svůj tichý a útulný poloostrov.

Ti akčnější si pak vypravují dokonce i do nedaleké Albánie. Na poloostrově Parga se také nachází i nejhlubší řecká soutěska Vikos. Vikos dosahuje délky 12 kilometrů a je chráněným přírodním územím.

K odpočinku u moře je v regionu Parga možné volit hned z několika pláží. Skoro v centru města Parga leží Krioneri. Vzhledem k její velikosti ale bývá v letní sezóně často přeplněná. Proto se vyznavači soukromí vypravují z Pargy na pláže více vzdálené od centra.

K tomu často využívají vodní taxi. To turisty naloží v místním přístavu a následně vylodí přímo na dané pláži. Autem nebo skútrem je možné se dopravit na pláž Lichnos. Ta je od města Parga vzdálena asi 4 kilometry. Je považována za jednu z nejkrásnějších v celém regionu Epirské riviéry. V neposlední řadě je pak třeba zmínit oblázkovou pláži Valtos. Ta je několik kilometrů dlouhá a míří na ni většina dovolenkářů.

S vypůjčeným šlapadlem lze strávit příjemné chvíle na malém ostrůvku v zálivu Panagia. Malebné městečko Parga je omýváno vodami Jónského moře, v kterém lze načerpat spousty nových sil.