Kam na Korfu?

Stejně jako většina prázdninových letovisek je i řecký ostrov Korfu místem, kde lze strávit jak aktivní dovolenou plnou zábavy. Na Korfu totiž parádní den rozhodně nekončí západem slunce. Stejně tak ale mohou na Korfu prožít příjemný čas volna i jedinci, toužící po klidné a pohodové dovolené. Během ní čas jen líně plyne a spěch je prakticky neznámým pojmem.

Jih ostrova Korfu, kam patří místa jako Kavos či Ipsos, je oblastí zábavy, diskoték a nočních klubů. Hlasitá hudba je zde téměř všudypřítomná. A zdejší pláže se obvykle nevylidňují ani přes noc. Typické řecké taverny tu nahradily anglické puby. A místo gyrosu se tu jako rychlé občerstvení prodávají hranolky, hamburgery a hotdogy.

Za návštěvu určitě stojí během dovolené na Korfu hlavní město ostrova Kerkyra. Turisté, kteří tráví dovolenou v letoviscích Moraitika nebo Benitses, to budou mít do Kerkyry jen pár minut jízdy. A zdejší pevnost a další památky určitě stojí za vidění.

Dle mnohých turistů, kteří již Korfu někdy navštívili, je údajně nejhezčím letoviskem ostrova Kassiopi. Městečko Kassiopi působí velmi romanticky. Jde vlastně o malý přístav s restauracemi nahuštěnými podél pobřeží. Drobnou nevýhodou Kassiopi může být fakt, že k nejhezčím místům ke koupání je nutné jít od hotelu či penzionu 20 až 30 minut pěšky.

Vyznavači surfingu a windsurfingu budou určitě mířit na západní pobřeží ostrova Korfu. Směrem na západ je totiž moře otevřené. Na zdejších plážích se tak lámou vlny znatelně větší než na opačné straně Korfu. Právě zde, na západě ostrova, se nacházejí oblíbená letoviska Agios Stefanos, Agios Georgios a Agios Gordis.

Středisko Agios Georgios, které je situováno poněkud jižněji, má hezkou pláž s dobrým přístupem do vody. Stejně tak lze ale v okolí najít místa, kde budou po klidu prahnoucí turisté naprosto sami. Agios Gordis je, na rozdíl od Kavosu nebo Ipsosu, příkladem typického Korfu a původního Řecka. Domy místních obyvatel jsou zde, spolu s tavernami, namačkány podél údolí. Údolí končí u hladiny moře působivou středomořskou pláží.

Západ ostrova Korfu rozhodně není ideálním místem pro turisty, kteří hledají pulzující letoviska a zábavu do ranních hodin. V těchto místech rušný noční život prakticky neexistuje. Na návštěvníky zde naopak čekají spíše klidné typické taverny a romantické západy slunce.