Olympská riviéra

Jedinečné místo, jako stvořené k odpočinku a lenošení na pláži, se nachází na severovýchodě Řecka. Bývá označováno jako Olympská riviéra. Nachází se přímo na úpatí posvátné hory bohů Olympu. Je jen trochu škoda, že tak kouzelné místo, jakým je Olympská riviéra, zatím mnoho cestovatelů nezná.

Na turisty, kteří se na zájezd do oblasti Olympská riviéra vypraví, zde čekají stovky kilometrů prázdninového ráje. Z celé Evropy sem každým rokem míří nespočet turistů, které přitahuje nejen bájná hora Olymp, ale krásná příroda. A především dlouhé písečné pláže podél celého pobřeží. Plážemi je Olympská riviéra skutečně vyhlášená.

Pláže v oblasti Olympská riviéra jsou známé svou čistotou daleko za hranicemi Řecka. Plným právem jim také byla udělena Modrá vlajka EU za kvalitu. Břehy Olympské riviéry jsou omývány Egejským mořem s nádherně tyrkysově modrou vodou.

Mezi nejznámější letoviska regionu Olympská riviéra paří Paralia, Litochoro, Nei Pori, Leptokaria, Messagala a Dion. Ve všech střediscích se nachází několik vynikajících restaurací. Ty svou nabídku prezentují mimo jiné i v českém jazyce, což mnoho turistů z České republiky vítá. A hlavně je možné se tu najíst za velmi příznivé ceny. Liché jsou tedy obavy, že pobyt na Olympské riviéře je třeba objednávat včetně stravování.

V okolí Olympu, a tedy i u moře v oblasti Olypská riviéra, je čisté ovzduší. To z velké části ovlivňuj horské klima. Díky této skutečnosti je Olympská riviéra v hojné míře vyhledávaná lidmi, trpícími alergií či kožními problémy.

Koho omrzí lenošení na pláži, může se vydat z poznáním bohaté řecké historie třeba na hrad Platamon. Ten se tyčí vysoko nad pobřežím. Navštívit je možno i krápníkovou jeskyně Spilia s vinným sklípkem. Dalším oblíbeným cílem turistů, pro něž byla Olympská riviéra úspěšným kandidátem na destinaci, v níž stráví dovolenou, bývá magnetická hora Lifidra. Na ní se věci údajně pohybují opačně než jak člověk očekává.